Nieuws Haiti...
Door: Nicolet
Blijf op de hoogte en volg Nicolette
20 Juli 2008 | Nederland, Amsterdam
Haiti?
Dit land dragen we een zeer warm hart toe daar het het land is waar onze mannen geboren zijn..Maar betreft de adoptie procedure in dit land...Lang, heftig en zwaar..
Gisteren heeft Dixie een bericht op haar site geplaatst hoe de gang van zaken op dit moment is in de procedure op Haiti, een bericht wat weer een hoop vragen geeft waar we helaas niet gelijk antwoord op kunnen krijgen..
In het kort: De fase waar ons dossier op dit moment ligt gaat het verhaal dat deze fase dicht gaat van Aug tot Okt....En waarom??
Ook in Haiti weten ze nog niet meer, gaan ze helemaal dicht, en dus niets doen? Misschien werken ze in deze maanden wel de dossiers die er liggen weg zodat de "wachtlijst" weg gewerkt kan worden?
Laten we hopen dat dit het geval is!
Dat houd dan ook in dat de dossiers die daarna er komen ook door kunnen stromen..
Gelukkig hebben we afleiding door ons nieuwe huis, nu hebben we "vakantie" en kunnen we lekker 3 weken door met klussen.
Ik zal van de week een paar foto's op de site plaatsen zodat jullie een indruk krijgen wat we in onze vakantie doen:)
Helaas 1 tegen valler afgelopen week:
Ze vonden het nodig onze radiatoren te STELEN...Denkend aan Huguguens, zitten we niet in de kou:)
Veel op deze site gaat over onze derde kanjer maar de 2 grote kanjers zijn ook alweer 8 jaar thuis..
Ik kwam een foto tegen van 8 jaar geleden, wat waren ze klein.....
Onderstaand bericht stond dus op de site van GLA:
We received some disturbing news from Parquet yesterday. We were told that Parquet will not be working on any adoptions dossiers from August 1st until October. We do not know the reasoning, but heard that one of the Embassies was involved in the decision. We are trying to find out more information and I will post as soon as I hear what is going on. We have several dossiers in Parquet and we are trying to find out if they will finish the ones they have in Parquet already or if these families must wait until October to get their dossiers signed. Watch next week for more information.
Laten we hopen dat dit het geval is!
Helaas 1 tegen valler afgelopen week:
Ik kwam een foto tegen van 8 jaar geleden, wat waren ze klein.....
Onderstaand bericht stond dus op de site van GLA:
20 Juli 2008 - 08:14
Marianne (Bertho):
Maar wel twee heel lieve mannetjes! -
20 Juli 2008 - 10:08
Janneke:
Ha, ja balen he dat nieuws over het parquet. Was er gisteren helemaal van slag van. Wij liggen er nu 4 maanden en we willen er heel graag uit, net zoals jullie!! Duimen dat het met een sisser afloopt, het is en blijft Haiti. Hopen dat het een wild verhaal is. Dixie zal er alles aan doen om onze dossiers eruit te krijgen, dat weet ik zeker!
Leuke foto van jullie andere 2 mannen. Wat zijn ze dan al weer groot inderdaad.
Sterkte met klussen en hopen dat er voor ons allemaal snel een positief bericht komt uit het Parquet.
Groetjes van Janneke, wachtend op Hilaireson en Marjorie
www.familieroskam.nl -
20 Juli 2008 - 20:18
Peter En José:
Hoi Nicolet en Martin, We leven heel erg met jullie mee, en we hopen dat jullie het jochie snel hier kunnen krijgen.We hopen dat dit een broodje aap verhaal is, en dat die afdeling gewoon door-gaat met hun werk. Ik vind het schandalige praktijken dat een kind zolang moet wachten op zijn ouders. De eerste jaren zijn zo belangrijk om een band op te bouwen, zelfs dat zullen ze in Haiti toch wel snappen??
20 Juli 2008 - 22:20
Lisette:
Wat zijn die twee kanjers van jullie dan groot geworden. Geweldig om te zien.
Wij hopen voor jullie dat het wel meevalt in het parquet en dat jullie over niet al te lange tijd eruit rollen.
Wij duimen ervoor, want ook jullie derde kanjer hoort thuis.
Het is zo'n prachtig mannetje en ik kan het weten!!!
liefs Lisette mama van *Daniëlla*, Claude & Claudel